• Huvudkontor ( +46) 08 519 72 370
  •  

Costa Blanca som på spanska betyder "den vita kusten" är ett kustområde som tillhör provinsen Alicante och sträcker sig från Moraira i norr till Mar Menor i söder.

Här är utbudet stort av fina blåmärkta stränder.

Den "blå flaggan" är en internationell utmärkelse över strandens standard såsom tillgänglighet, vattenkvalitet, miljöförhållanden och service.

Alicante provinsen har fått 58 st blå flaggor för stränder och 12 för hamnar .Detta gör detta område till den spanska provinsen med flest utmärkelser i Europa.

Torrevieja

Torrevieja ligger ca 50 km söder om Alicante och staden var ursprungligen en liten fiskeby som har vuxit till drygt 100.000 invånare.

På sommaren ökar antalet dramatiskt,då många spanjorer har sina sommarställen här.

Även många svenskar har bosatt sig dem senaste åren, då klimatet här är väldigt gynnsamt för personer med hud och lugn problem samt reumatism.

Tack vare att staden är belägen mellan två saltsjöar skapas här ett unikt mikroklimat som anses vara ett av världens bästa, enligt WHO.

Torrevieja har långa och mycket populära badstränder som La Mata standen i norr till Playa del Cura i söder.

Det är en livfull och kosmopolitisk stad med vackra torg, underbara promenadstråk och charmiga shoppinggator med bra resturangutbud.

Karta över Torrevieja City

Detta område har också väldigt många bra och prisvärda golfbanor.

Playa Flamenca

Ligger i den södra delen av Costa Blanca, precis söder om Torrevieja. Denna urbanisation sträcker sig från havet till några kilometer upp i landet. Här finns många fina bostadsområden, parker och den Skandinaviska skolan ligger här.

Utbudet av nöjen är stort och under sommar månaderna är promenad stråken fulla av unga och gamla som njuter av sommaren på någon av dem många ute serveringarna. Playa Flamenca har två fina ständer med tillhörande standpromenad.

Karta över Playa Flamenca

La Zenia

Ligger mellan Playa Flamenca och Cabo Roig och här finns en av Orihuels mest besökta stränder med tillhörande lyxhotel som är omringat av fina villor och vackra promenadstråk. Här i La Zenia öppnades i sep-12 ett av spaniens största shoppincentrum: Zenia Boulevard

Det finns inget man saknar på dessa 160,000 kvadratmeter.

ETT MECKA FÖR SHOPPING!

Karta över La zenia

Cabo Roig

Ligger 6 mil söder om Alicante och karaktäriseras av breda gator, av delade av palmer och underbara trädgårdar. Cabo Roig har "The Stip" en stor nöjesgata med allt det innebär, man behöver inte gå långt för att hitta bra resturanger, barer och trevliga tapas ställen.
Under sommaren 2013 öppnar ett nytt shoppingcentra här, där bla fina mataffärer kommer finnas.
Strandpromenaden som följer kustlinjen har flera av Costa Blancas finaste stränder.Vid marinan finns det underbara resturanger väl värda att pröva.

Karta over Cabo Roig

Punta Prima

Söder om Torreviejas utkant ligger urbanisationen Punta Prima, som har ett rikt utbud av bra resturanger, barer och kultur. En liten fin strand med tillhörande hotel samt också många butiker så som jysk.
Här finns också cykelväg in till Torrevieja och bra busskommunikationer.